Ingredientai

Miltai 2 stiklinės
Druska žiupsnelis
Druska pagal skonį
Pipirai žiupsnelis
Porcijos: 8
Labai paprastai paruošiamas, skalsus pyragas, nesiterliojant su tešlos kočiojimu ar ilgu minkymu. Šį pyragą ragavęs prancūzas bandė mane įtikinti, kad tai jų kišas, tačiau tikram kišui būdingas gausenis įdaro produktų kiekis. Man gi labiausiai patinka toks, tiesiog svogūninis. O ir grietinėlę pakeičiau mažiau riebia grietine.

Gaminimo eiga

Puikus patiekalas tiek pusryčiams, tiek vakarienei, tiek kaip šaltas užkandis prie vyno/alaus. Tik būtinai arba labai šaltas, arba ką tik iškeptas karštas.

Pirmiausiai ruošiu pyrago pagrindą.

Sviestą sutarkuoju burokine tarka ir lengvai šaukštu išmaišau su miltais, druska ir grietine, galop pirštais sutrinu masę iki trupinių ir dedu į šaldytuvą.

Kol tešla šąla, supjaustau žiedais svogūnusir iki geltonumo apkepu keptuvėje su šlakeliu aliejaus.

Užmalu druskos ir spalvotų pipirų.

Palieku be dangčio, lai ataušta.

Tešlą dedu į formą (pamėgau silikonines, labai patogu, neprilimpa, nepridega, nereikia brūžint plaunant), pirštais suformuoju apylygio storumo blyną su bortais. Ant jo suberiu keptus svogūnus, tolygiai paskirstau ir užpilu plakiniu iš kiaušinių ir grietinės.

Sėklų mėgėjams siūlau užberti saujelę sezamų, taip pat puikiai tinka moliūgų sėklos ar sėklų mišinys duonos kepimui.

Šaunu į iki 180C įkaitintą orkaitę, kepimo laikas priklauso nuo įdaro storio, ploniausiam užteks 30 minučių, storesniam reiks pasisvečiuot kaitroj apie 45 minutes. Dar vienas silikoninių formų privalumas – jose puikiai matosi kada pyragas iškepęs – kai paskrudę pyrago kraštai atšoka nuo formos sienelių.

Patarimas – naudokite tik geltonuosius svogūnus.
Kūmutės virtuvė

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai