Ingredientai

Makaronai „Cannelloni“ 10 vnt.
Rikotos sūris 200 g
Maskarponės sūris 100 g
Česnakai 3 skiltelės
Špinatai 50 g
Grietinėlė 150 ml
Pienas 150 ml
Muskato riešutai 2 žiupsneliai
Druska pagal skonį
Fermentinis sūris 100 g
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Rikotos sūrį sutrinkite su druska, išspaustais česnakais ir maskarponės sūrių.

Špinatus užpilkite verdančiu vandeniu, nuvarvinkite ir įmaišykite į rikotą.

Makaronų vamzdelius apvirkite tris minutes. Palaukite, kol atvės ir įdarykite rikotos įdaru.

Sudėkite vamzdelius į sviestu pateptą kepimo formą. Įdarytus makaronus stenkitės dėti kuo glaudžiau vienas prie kito, kad neliktų tuščių kampu.

Grietinėlę sumaišykite su pienu, druska ir muskatu.

Padažu užpilkite makaronų vamzdelius. Viršų pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu.

Kepimo indą uždenkite kepimo folija ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Foliją nuimkite ir kepkite dar 10 minučių, kol sūris gražiai apskrus.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba