Ingredientai

Miltai 600 g
Mielės 30 g
Cukrus 1 stiklinė
Pienas 500 ml
Sviestas 50 g
Kiaušinių tryniai 3 vnt.
Druska žiupsnelis
Varškė 400 g
Sviestas 100 g
Cukrus 4 šaukštai
Aguonos 4 šaukštai
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Mieles supilti į pašildytą pieną, suberti dalį cukraus, pamaišyti ir palikti apie 15 minučių, kol pradės „gyventi“.

Supilti dalį miltų, išmaišyti, viršų pabarstyti miltais ir palikti, kol padvigubės.

Trynius sumaišyti su likusiu cukrumi ir su žiupsneliu druskos, supilti į tešlą.

Pilti sviestą, berti dar miltų, gerai išmaišyti šaukštu, kad tešla suliptų į vientisą masę.

Paminkyti, jei trūksta, pridėti miltų, kad tešla neliptų prie rankų.

Tešlą palikti šiltai 1 val. pakilti.

Įdarui pertrinkite varškę, išsukite su ištirpintu sviestu, cukrumi ir aguonomis.

Gabalą tešlos iškočioti.

Užtepkite įdarą.

Susukti, kaip vyniotinį ir supjaustykite 4 cm pločio griežinėliais.

Patepkite kiaušinio tryniu.

Leisti truputį pakilti ( apie 15 min) ir kepti 180C temp. apie 20 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis

Pupelės su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Pupelės su daržovėmis

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais
Lengvai paruošiamas
45 min.

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais

Silkė su moliūgu
Lengvai paruošiamas
20 min.

Silkė su moliūgu