Ingredientai

Bulvės (didelės) 6 vnt.
Grietinėlė 150 ml
Svogūnai 1 vnt.
Karštai rūkyta kiaulienos šoninė 100 g
Česnakai 3 skiltelės
Fermentinis sūris 50 g
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Porcijos: 5
Šiam patiekalui rinkitės didesnes bulves.

Gaminimo eiga

Bulves gerai nuplaukite ir išvirkite su lupenomis.

Nupjaukite vieną šoną ir išskobkite vidų.

Išskobtas bulves sutrinkite su prieskoniais ir grietinėle.

Šoninę smulkiai supjaustykite ir apkepkite su smulkiai pjaustytu svogūnu ir išspaustu česnaku.

Supikite keptą šoninę į bulvių košę.

Košę sudėkite į išskobtas bulvių lupenas, ant viršaus užbarstykite tarkuoto sūrio ir jį ranka lengvai prispauskite.

Sudėkite bulves į kepimo skardą, ištiestą kepimo popieriumi.

Kepkite apie 30 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

GARDUMĖLIS: itališka pica
Reikia pasistengti
50 min.

GARDUMĖLIS: itališka pica

LAZANIJA, kuriai nėra lygių
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

LAZANIJA, kuriai nėra lygių

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena
Lengvai paruošiamas
30 min.

Raugintų kopūstų sriuba su vištiena

Itin traškūs vištienos kąsneliai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Itin traškūs vištienos kąsneliai

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže
Lengvai paruošiamas
30 min.

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla