Ingredientai
Tinklaraščio „Maisto mėgėja“ kūrėja siūlo išsikepti minkštus, sultingus kiaulienos nugarinės suktinukus su šoninės juostelėmis, sūriu ir kukurūzais. Patiekalas sotus, tad paruošus vieną skardą, bus patenkinti visi. Nugarinės suktinukus patiekite su salotomis.
Gaminimo eiga
Apie 1 kg kiaulienos nugarinės supjaustau maždaug 1,5 cm pločio riekelėmis. Bus 6 gabalėliai. Kiekvieną gabalėlį išploninu mėsos plaktuku (padaužau iš abiejų pusių). Mėsos kepsnelius pabarstau druska, pipirais (iš abiejų pusių).
Ant kiekvieno mėsos gabalėlio dedu plonų juostelių šalto rūkymo šoninės (dedu šoninę taip, kad užklotų mėsos paviršių). Sunaudojau apie130 g plonai pjaustytos šoninės. Sutarkuoju apie 120 g fermentinio sūrio, jį išdėlioju ant šoninės sluoksnio.
Ant sūrio dedu po šaukštą konservuotų kukurūzų – juos tolygiai paskirstau ant tarkuoto sūrio. Iš viso man reikėjo maždaug 150 g.
Dabar jau galima susukti suktinukus. Šiek tiek paspausdama, suvynioju suktinukus – bus 6.
Į kepimo skardą įtiesiu kepimo popierių. Kiaulienos nugarinės suktinukai keliauja į skardą.
Nulupu ir supjaustau 3 morkas ir 4 bulves. Pjaustytas bulves ir morkas verčiu į skardą prie suktinukų – paskirstau tolygiai skardoje. Daržoves pašlakstau alyvuogių aliejumi (tinka ir kitoks aliejus) ir pabarstau bulvių prieskoniais su druska.
Kepsiu įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 50 min., „viršus apačia“ be vėjelio. Galima kepti apie 45 min. su funkcija „viršus apačia“, be vėjelio ir dar 5–10 min. įjungti grilį iš viršaus (jei yra).
Kol kepa suktinukai su bulvėm ir morkom, paruošiu salotas. Salotoms: salotos, tarkuota morka ir kukurūzai.
Padažui: 0,5 citrinos sulčių, šaukštelis medaus, 4–5 šaukštai alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų – viską sumaišau ir užpilu ant salotų.
Kad suktinukai jau iškepė – išduoda gardus kvapas ir gražiai paskrudus mėsa su daržovėmis.
Iškepusius suktinukus dedu į lėkštę prie jų kelios bulvės morkos ir didelis šaukštas salotų.
Labai gardu ir sotu, paragaukite. Skanaus!