Ingredientai
Malta mėsa
1
kg
Kiaušiniai
2
vnt.
Batonas
2
riekelės
Pienas
200
ml
Česnakai
2
skiltelės
Svogūnai
1
vnt.
Druska
pagal skonį
Juodieji malti pipirai
pagal skonį
Prieskoniai mėsai
pagal skonį
Krakmolas
2
šaukštai
Gaminimo eiga
Mėsą susimalu su mėsmale, dedu porą riekelių batono, kuris pamirkytas piene arba vandenukyje. Česnako (smulkinto), prieskonių, druskos, pipirų, svogūno (smulkinto), krakmolo, porą kiaušinių ir gerai minkau - kokį pusvalandį: netgi padaužau į stalą (suformuotą gabalą keliu ir metu ant stalo, kokias 5 minutes, kad mėsa gerai susilipintų, kad neliktų tarpelių ir išeitų oras).
Drėgnom rankom formuoju "zuikį": ūsai - makaronų, akys - pipirų. Perdedu į kepimo skardą, apibarstau prieskoniais (galima šalia pridėt bulvių), įpilu truputį vandens ir kepu 180 laipsnių orkaitėje apie 1 val.
Atsiliepimai