Ingredientai

Vištienos faršas 1 kg
Pienas 0.5 puodelio
Pistacijos sauja
Kietasis sūris 100 g
Batonas 6 riekelės
Česnakai 1 skiltelė
Kiaušinių tryniai 3 vnt.
Svogūnai 1 vnt.
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Majonezas 1 šaukštelis
Porcijos: 8
Už receptą dėkojame skaitytojai Rimai.

Gaminimo eiga

Batono riekeles užpilkite pienu ir palikite mirkti.

Svogūną stambiai supjaustykite ir sutrinkite elektriniu smulkintuvu.

Išspauskite česnako skiltelę.

Kiaušinių trynius gerai išplakite. Plakant suberkite druską ir pipirus.

Sudėkite į dubenį vištienos faršą, svogūną, česnako skiltelę, plaktus kiaušinių trynius, šaukštelį majonezo, pusę sutarkuoto sūrio kiekio ir gerai išminkykite.

Sudėkite susmulkintas pistacijas ir gerai išminkykite.

Mėsą sukrėskite į kepimo formą ir išlyginkite. Ant viršaus užbarstykite likusią dalį tarkuoto sūrio. (Kad lengviau būtų išimti, kepimo formą galite ištepti aliejumi.)

Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie vieną valandą ir dešimt minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Be galo skanūs daržovių kotletukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Be galo skanūs daržovių kotletukai

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Sūris keptas orkaitėje su vynuogėmis

Pupelės su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Pupelės su daržovėmis

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais
Lengvai paruošiamas
45 min.

Bulvės su burokėliais, silke ir kmynais

Silkė su moliūgu
Lengvai paruošiamas
20 min.

Silkė su moliūgu