Netikras zuikis – nuo seno lietuvių žinomas ir mėgiamas patiekalas. Tik jei anksčiau jį gamindavo šventėms, šiandien galime jį pasigaminti ir eilinę dieną. Netikrą zuikį kepkite orkaitėje apie valandą.

Gaminimo eiga

1. Batoną supjaustykite nedideliais kubeliais, suberkite į didelį dubenį ir užpilkite pienu.

2. Kai batonas išbrinks, pieną nupilkite ir į tą patį dubenį sudėkite maltą mėsą, įmuškite kiaušinį, supilkite vandenį, suberkite susmulkintus svogūnus bei česnakus, maltas saldžiąsias paprikas, druską, pipirus bei petražoles ir viską gerai išmaišykite. Jei gauta masė bus labai tiršta, įpilkite dar šlakelį vandens.

3. Šoninę supjaustykite plonais griežinėliais ir padenkite jais gilią stačiakampio formos kepimo skardą. Ant šoninės tolygiai išklokite paruoštą maltos mėsos mišinį, tuomet pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C, ir kepkite apie 1 valandą.

4. Jei prie mėsos susikaups riebalų, juos nupilkite, tuomet perkelkite netikrą zuikį ant kepimo popieriaus taip, kad šoninė būtų viršuje, su visu popieriumi grąžinkite mėsą atgal į skardą ir kepkite orkaitėje dar 10 minučių, kol šoninė apskrus ir taps traški.

Receptu dalijasi „Iki“

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai