Ingredientai

Grikiai 1 stiklinė
Lukštentos saulėgrąžos 2 šaukštai
Avokadai 1 vnt.
Mėgstamos prieskoninės žolelės (mėtos, bazilikai)
Porcijos: 2
Alfo Ivanausko receptas.

Gaminimo eiga

1. Į sausą puodą arba keptuvę suberkite grikius ir juos apkepinkite. Užtenka juos pakaitinti kelias minutes. Įpilkite stiklinę vandens, pasūdykite ir užvirus vandeniui pavirkite apie 11 minučių, kad jie būtų birūs.

2. Supjaustykite pomidorus, petražoles, džiovintus pomidorus. Viską sumaišykite. Įberkite druskos ir pipirų.

3. Ant išvirtų karštų grikių tarkuokite kietąjį sūrį, viską išmaišykite.

4. Dėkite grikius į serviravimo indą. Suberkite išskobtą ir gabaliukais supjaustytą avokadą, pomidorų salotas, užbarstykite saulėgrąžų sėklų. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Puoškite mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.

Skanaus!

Alfo patarimai:

  • Grikius paruoškite taip, kaip mėgstate. Man skaniau juos valgyti šiltus, bet jei mėgstate galite rinktis ir brinkintus grikius.
  • Saulėgrąžų sėklas galite paskrudinti.
  • Taip pat čia puikiai tiktų pasūdyta, gabaliukais pjaustyta lašiša.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Rizotas su krevetėmis
Lengvai paruošiamas
30 min.

Rizotas su krevetėmis

Grikių pusryčiai
Lengvai paruošiamas
30 min.

Grikių pusryčiai

Tofinienė
Lengvai paruošiamas
15 min.

Tofinienė

Kijevo kotletų receptas
Reikia pasistengti
1 val.

Kijevo kotletų receptas

Marokietiškas jautienos troškinys
Lengvai paruošiamas
1 val.

Marokietiškas jautienos troškinys

Sultingas, naminis kebabas
Lengvai paruošiamas
30 min.

Sultingas, naminis kebabas

Sausainiai „Hamantašen“
Reikia pasistengti
1 val.

Sausainiai „Hamantašen“