„Greitai pagaminamas, drėgnas, minkštas, sotus ir nesaldus pyragas su tortilijų lakštais. Pagaminamas paprastai ir visai nesudėtingai – užtruksite kelias minutes! Šis sūrių pyragas gali tapti ne tik puikiais pusryčiais ar vakariene, bet nė kiek nepasigailėsite įsidėję jo į pietų dėžutę. Labai dažnai kepu šį pyragą-apkepą, kuriam nei daug laiko nei pastangų tikrai nereikia. Tad jei mėgstate įvairius apkepus su sūriais ir nesaldžius pyragus, išsikepkite ir paragaukite ir šio tortilijų pyrago“, – kviečia tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė.

Gaminimo eiga

  • Į dubenį įmušu kiaušinius, dedu varškę, sumaišau šluotele.

  • Sutarkuoju fermentinį sūrį, apie 50 g atidedu pyrago viršui pabarstyti.

  • Sutarkuoju mocarelos sūrį. Sutarkuotus sūrius verčiu į kiaušinių varškės masę. Supilu 150 ml pieno – viską gerai sumaišau.

  • Susmulkintus žalumynus dedu į dubenį prie sūrių masės, vėl gerai sumaišau.

  • Į kepimo indą sluoksniuoju:

  • dedu tortilijos lakštą, pilu 4–5 šaukštus sūrio masės, ant viršaus kloju antrą tortilijos lakštą, tuomet dar 4–5 šaukštai sūrio masės, tada – trečias tortilijos lakštas ir ant viršaus supilu visą likusią sūrio masę.

  • Pyrago paviršių pabarstau likusiu tarkuotu fermentiniu sūriu.

  • Kepsiu įkaitintoje 200 laipsnių orkaitėje apie 30 min. „viršus apačia“ be vėjelio.

  • Kepant viršutinis pyrago sluoksnis labai išsipučia. Išėmus jį iš orkaitės iškilusi kepurė po truputėlį nusileidžia (aš pradūriau jį šakute, kad būtų greičiau) – taip ir turi būti!

  • Puikus nesaldus tortilijų pyragas – pietums, vakarienei ar užkandžiui.

  • Skanaus!