Ingredientai
„Greitai pagaminamas, drėgnas, minkštas, sotus ir nesaldus pyragas su tortilijų lakštais. Pagaminamas paprastai ir visai nesudėtingai – užtruksite kelias minutes! Šis sūrių pyragas gali tapti ne tik puikiais pusryčiais ar vakariene, bet nė kiek nepasigailėsite įsidėję jo į pietų dėžutę. Labai dažnai kepu šį pyragą-apkepą, kuriam nei daug laiko nei pastangų tikrai nereikia. Tad jei mėgstate įvairius apkepus su sūriais ir nesaldžius pyragus, išsikepkite ir paragaukite ir šio tortilijų pyrago“, – kviečia tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė.
Gaminimo eiga
Į dubenį įmušu kiaušinius, dedu varškę, sumaišau šluotele.
Sutarkuoju fermentinį sūrį, apie 50 g atidedu pyrago viršui pabarstyti.
Sutarkuoju mocarelos sūrį. Sutarkuotus sūrius verčiu į kiaušinių varškės masę. Supilu 150 ml pieno – viską gerai sumaišau.
Susmulkintus žalumynus dedu į dubenį prie sūrių masės, vėl gerai sumaišau.
Į kepimo indą sluoksniuoju:
dedu tortilijos lakštą, pilu 4–5 šaukštus sūrio masės, ant viršaus kloju antrą tortilijos lakštą, tuomet dar 4–5 šaukštai sūrio masės, tada – trečias tortilijos lakštas ir ant viršaus supilu visą likusią sūrio masę.
Pyrago paviršių pabarstau likusiu tarkuotu fermentiniu sūriu.
Kepsiu įkaitintoje 200 laipsnių orkaitėje apie 30 min. „viršus apačia“ be vėjelio.
Kepant viršutinis pyrago sluoksnis labai išsipučia. Išėmus jį iš orkaitės iškilusi kepurė po truputėlį nusileidžia (aš pradūriau jį šakute, kad būtų greičiau) – taip ir turi būti!
Puikus nesaldus tortilijų pyragas – pietums, vakarienei ar užkandžiui.
Skanaus!