Ingredientai

Miltai 8 šaukštai
Cukrus (arba pagal skonį daugiau/mažiau) 1 šaukštelis
Druska 1 žiupsnelis
Porcijos: 3

Gaminimo eiga

1. Pirmiausia, dubenyje pertriname varškę, tuomet įmušame kiaušinį, įberiame cukraus, druskos ir viską išmaišome.

2. Vėliau beriame miltus, vėl viską gerai išmaišome ir paminkome.

3. Tešlos masė turėtų nelipti prie rankų, o jeigu limpa – įdėkite dar truputį miltų. Tiesa, miltų negalima padauginti, nes kitaip varškėčiai bus kieti.

4. Iš tešlos formuojame mažus rutulėlius, juos šiek tiek suplojame ir sudedame į verdantį vandenį.

5. Verdame apie 7 minutes, kol rutuliukai iškyla į paviršių.

6. Patiekiame su grietine ir druska, kas mėgsta sūriai, o kas saldžiai – su grietine ir uogiene.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Sklindžiai su moliūgais
Lengvai paruošiamas
30 min.

Sklindžiai su moliūgais

Ypatingi varškėčiai
Lengvai paruošiamas
25 min.

Ypatingi varškėčiai

Kijevo kotletų receptas
Reikia pasistengti
1 val.

Kijevo kotletų receptas

Marokietiškas jautienos troškinys
Lengvai paruošiamas
1 val.

Marokietiškas jautienos troškinys

Sultingas, naminis kebabas
Lengvai paruošiamas
30 min.

Sultingas, naminis kebabas

Sausainiai „Hamantašen“
Reikia pasistengti
1 val.

Sausainiai „Hamantašen“