Gaminimo eiga

1. Sviestu ištepkite 23 cm skersmens pyragų kepimo formą, dugną išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros.

2. Lazdyno riešutus kepinkite apie 5 minutes sausoje sunkioje keptuvėje. Tada riešutus atvėsinkite ir stambiai supjaustykite, palikdami nedidelę saują nesmulkintų riešutų tortui papuošti.

3. Nedideliame prikaistuvyje tirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir supilkite sirupą. Masę nuolat maišydami kaitinkite kelias minutes, kol sutirštės. Stebėkite, kad masė neprisviltų prie prikaistuvio dugno. Suberkite smulkintus riešutus, berkite druskos, viską išmaišykite, o tada tolygiai paskirstykite masę ant kepimo formos dugno.

4. Putėsiams paruošti užvirinkite grietinėlę švariame puode, nuimkite puodą nuo kaitros, suberkite smulkintą šokoladą, sviestą, romą ir cukraus sirupą, palikite minutei ar dviem. Tada, pradėdami nuo centro, labai švelniai sukamaisiais į išorę nukreiptais judesiais maišykite masę, kol ji taps vienalytė. Svarbu nepersistengti maišant. Putėsių masę sukrėskite ant lazdyno riešutų pagrindo, uždenkite ir palikite susigulėti per naktį.

5. Norėdami išimti tortą prieš tiekdami ant stalo panardinkite metalinę pailgą mentelę į karštą vandenį ir atskirkite torto kraštus nuo formos. Švelniai atlaisvinkite formos kraštus ir perkelkite tortą ant serviravimo lėkštės. Nepamirškite nuimti ir kepimo popierių. Tortą puoškite pabarstydami jo viršų kakavos milteliais ir likusiais nesusmulkintais lazdyno riešutais. Jei norite dar gausesnio puošnumo, naudokite valgomas auksines žvaigždes.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai