Ingredientai
Imbieriniai sausainiai
200
g
Sviestas
100
g
Maskarponės sūris
600
g
Grietinėlė (riebi)
200
ml
Cukrus
160
g
Migdolų esencija
0.5
šaukštelio
Bekvapė želatina
20
g
Vyšnių uogienė
4
šaukštai
Porcijos: 10
Gaminimo eiga
Imbierinius sausainius sutrinkite iki smulkių trupinių ir sumaišykite su išlydytu sviestu.
Gauta mase išklokite pyrago formos dugną.
Želatiną užpilkite keturiais šaukštais vandens ir palikite išbrinkti. Paskui kaitinkite ant viryklės, kol ištirps (svarbiausia neužvirkite) ir palikite atvėsti.
Želatiną sumaišykite su maskarpone.
Grietinėlę išplakite su cukrumi ir migdolų ekstraktu, sudėkite maskarponę, gerai išmaišykite.
Masę sudėkite ant pagrindo, išlyginkite ir 3 – 4 valandoms pastatykite į šaldytuvą.
Tortą papuoškite vyšnių uogiene.
Atsiliepimai