Ingredientai

Sausainiai „Gaidelis“ 2 pakeliai
Juodasis šokoladas 100 g
Sviestas 4 šaukštai
Cukrus 2 šaukštai
Maskarponės sūris 500 g
Rududu 3 šaukštai
Grietinėlė 150 ml
Juodasis šokoladas 50 g
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Sausainius sutrinkite iki smulkių trupinių ir sumaišykite su ištirpintu juoduoju šokoladu ir sviestu.

Gauta sausainių koše išklokite kepimo formą, nuimamais kraštais (dugną prieš tai padenkite iškirptu kepimo popieriaus apskritimu).

Maskarponę išsukite su cukrumi ir padalinkite į dvi dalis.

Vieną dalį tolygiai paskirstykite ant sausainių pagrindo.

Puode ant mažos ugnies kaitinkite Rududu su grietinėle. Užvirkite ir palikite, kad atvėstų.

Pusę karamelės kiekio apšlakstykite ant maskarponės sluoksnio.

Uždėkite likusią maskarponę, sluoksnį išlyginkite ir ją apliekite likusia karamele.

Viršų apibarstykite tarkuotu juodu šokoladu.

Dėkite į šaldytuvą porai valandų.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Naminis varškės apkepas
Lengvai paruošiamas
45 min.

Naminis varškės apkepas

Morkų pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Morkų pyragas

Klasikinis obuolių pyragas
Lengvai paruošiamas
45 min.

Klasikinis obuolių pyragas