Ingredientai

Bulvės 500 g
Iš anksto sudžiovinti arba šviežūs kopūstų lapai 2 vnt.
Druska pagal skonį
Pipirai pagal skonį
Padažui reikės:
Kiaulienos šoninė 4 griežinėliai
Svogūnas 1 vnt.
Porcijos: 2
Receptu dalijasi šefas Vylius Blauzdavičius.

Gaminimo eiga

1. Grilį įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros. Jei neturite grilio – iki 220 laipsnių įkaitinkite orkaitę.

2. Nuskuskite bulves, trečdalį jų – išvirkite. Likusias nevirtas bulves smulkiai sutarkuokite (lyg darytumėt kugelį). Jei turite grilį, prieš tarkuodami bulves galite jas apdeginti ant anglių, nulupti žievę ir tarkuoti tik tada – bandos bus dar minkštesnės ir turės dūmo poskonį.

3. Išvirusias bulves gerai sugrūskite ir įmaišykite į tarkius. Pagal skonį berkite druskos, pipirų, viską gerai išmaišykite (galima ir rankomis).

4. Paruoškite du didelius iš anksčiau sudžiovintus arba šviežius kopūsto lapus (jie turėtų būti nesuplyšę, gražiai įdubę kaip dubenėlis). Ant kopūstų lapų supilkite tarkius (svarbu neperpilti). Atsargiai perkelkite ant grilyje ar orkaitėje įkaitinto picos akmens (jeigu neturite akmens, perkelkite ant įkaitintos kepimo skardos). Kepkite apie 45 min arba kol bandos gražiai paruduos.

5. Kai iki bandų iškepimo liks 10-15 minučių, pasiruoškite padažą – smulkiai supjaustytą svogūną ir šoninę pakepinkite įkaitintoje keptuvėje (geriausia špižinėje). Kai svogūnai suminkštės, pilkite grietinę. Pagal skonį pagardinkite druska bei pipirais. Ant nedidelės ugnies patroškinkite dar 3-5 minutes.

6. Iškeptas bandas perkelkite į lėkštę ir patiekite su padažu. Papildomai, galima juos pagardinti traškia, kepta šonine, smulkintais krapais ir svogūnų laiškais.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai