Ingredientai

česnako 2 skiltelės
rozmarino 3 šakelės
svogūno 1 vnt.
petražolių 4 šakelės
smulkintos triušienos 250 g
padažo su mėsa „Sugo Fleisch“ 720 g
natūralaus mineralinio vandens (negazuoto) 500 ml
cinamono 2 vnt.
gvazdikėlių 1 a. š.
kvapiųjų pipirų 1 a. š.
spagečių 200 g
alyvuogių aliejaus 4 v. š.
mocarelos 100 g
tarkuoto parmezano sūrio 4 v. š.
baziliko 3 šakelės
citrinos žievelės 0.5 vnt.
juodųjų pipirų žiupsnelis
druskos žiupsnelis
Greitai ir lengvai paruošiama vakarienė, kuria nustebinsite ne tik šeimą, bet ir patys save, sako Alfas Ivanauskas.

Gaminimo eiga

1. Svogūną supjaustykite kubeliais, česnaką susmulkinkite, rozmarino lapelius nuskinkite nuo kotelio, petražoles susmulkinkite peiliu.

2. Sumaišykite pjaustytą svogūną, česnaką, petražoles, šviežią smulkintą triušieną, juoduosius pipirus, druską. Iš faršo formuokite norimo dydžio mėsos kukulius.

3. Į kepimo indą sudėkite padažą su mėsa, įpilkite natūralaus mineralinio vandens, sudėkite cinamoną, gvazdikėlius, kvapiuosius pipirus, rozmarinus ir viską išmaišykite. Įberkite dar druskos ir sudėkite makaronus taip, kad juos apsemtų padažas. Ant viršaus sudėkite mėsos kukulius ir užpilkite alyvuogių aliejaus. Ant kukulių sudėkite plėšytą mocarelą.

4. Kepimo indą uždenkite folija ir kepkite 180 °C temp. orkaitėje 40–50 min.

5. Užtarkuokite parmezano sūrio ir įdėkite į orkaitę dar 10 min. Tada ant makaronų viršaus uždėkite baziliko lapelių ir patarkuokite citrinos žievelės.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai