Ingredientai

Aliejus 20 ml
Vanduo 250 ml
Druska žiupsnelis
Miltai 560 g
Degtinė 2 šaukštai
Pipirai pagal skonį
Druska pagal skonį
Česnakai 3 skiltelės
Grietinė 3 šaukštai
Porcijos: 5

Gaminimo eiga

Į vandenį supilkite aliejų, druską ir užvirkite.

Maišant suberkite ketvirtį miltų ir gerai išmaišykite. Palikite atvėsti.

Įmuškite kiaušinį, supilkite degtinę ir išmaišykite.

Po truputį įmaišykite likusius miltus. Gerai išminkykite, susukite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą.

Svogūną smulkiai supjaustykite ir dėkite kepti į keptuvėje įkaitintą aliejų.

Įspauskite česnaką, suberkite vištienos faršą, pagardinkite pipirais ir druska.

Apkepkite mėsą su svogūnais kelias minutes.

Į atvėsusią mėsą įmaišykite grietinę.

Tešlą padalinkite į 10 gabaliukų, kiekvieną plonai iškočiokite (taikykite, kad tešlos lakštas gautųsi apvalus).

Per vidurį dėkite įdaro, sulenkite, kraštelius užlenkite ir užspauskite.

Po vieną ar du dėkite virti į įkaitintą aliejų, kol gražiai apskrus.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Bavariški raugintų kopūstų kroketai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Bavariški raugintų kopūstų kroketai

Halloumi sūrio kamuoliukai su morkomis
Lengvai paruošiamas
10 min.

Halloumi sūrio kamuoliukai su morkomis

Jūros gėrybių užkandis La paranza
Lengvai paruošiamas
30 min.

Jūros gėrybių užkandis La paranza

Šalta agurkų ir jogurto sriuba
Lengvai paruošiamas
20 min.

Šalta agurkų ir jogurto sriuba

Egzotiški, sultingi vištienos vėrinukai
Lengvai paruošiamas
1 val.

Egzotiški, sultingi vištienos vėrinukai

Gaivus, raudonasis tiramisu su uogomis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Gaivus, raudonasis tiramisu su uogomis

Makaronai su „Romanesco“
Lengvai paruošiamas
30 min.

Makaronai su „Romanesco“

Augalingos cinamoninės bandelės
Reikia pasistengti
3 val.

Augalingos cinamoninės bandelės

Kijevo kotletų receptas
Reikia pasistengti
1 val.

Kijevo kotletų receptas