Ingredientai

Aliejus 20 ml
Vanduo 250 ml
Druska žiupsnelis
Miltai 560 g
Degtinė 2 šaukštai
Kiaušiniai 1 vnt.
Vištienos faršas 500 g
Pipirai pagal skonį
Druska pagal skonį
Svogūnai 1 vnt.
Česnakai 3 skiltelės
Grietinė 3 šaukštai
Porcijos: 5

Gaminimo eiga

Į vandenį supilkite aliejų, druską ir užvirkite.

Maišant suberkite ketvirtį miltų ir gerai išmaišykite. Palikite atvėsti.

Įmuškite kiaušinį, supilkite degtinę ir išmaišykite.

Po truputį įmaišykite likusius miltus. Gerai išminkykite, susukite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą.

Svogūną smulkiai supjaustykite ir dėkite kepti į keptuvėje įkaitintą aliejų.

Įspauskite česnaką, suberkite vištienos faršą, pagardinkite pipirais ir druska.

Apkepkite mėsą su svogūnais kelias minutes.

Į atvėsusią mėsą įmaišykite grietinę.

Tešlą padalinkite į 10 gabaliukų, kiekvieną plonai iškočiokite (taikykite, kad tešlos lakštas gautųsi apvalus).

Per vidurį dėkite įdaro, sulenkite, kraštelius užlenkite ir užspauskite.

Po vieną ar du dėkite virti į įkaitintą aliejų, kol gražiai apskrus.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba