Ingredientai

Maskarponės sūris 250 g
Varškė liesa 100 g
Vanilinis cukrus pakelis
Cukraus pudra 150 g
Migdoliniai sausainiai 200 g
Braškės 100 g
Juodieji serbentai 100 g
Mėtos papuošimui šakelė
Šiam desertui galite panaudoti ir šaldytas uogas.

Gaminimo eiga

Maskarponės sūrį sumaišykite su liesa varške. Sudėkite cukraus pudrą ir gerai išplakite plaktuvu. Gautą masę padalykite į dvi dalis. Į vieną dalį pridėkite vanilinio cukraus ir išmaišykite.

Sausainius sudėkite į ploną maišelį ir kelis kartus pervažiuokite per jį kočėlu. Gautus trupinius suberkite į dubenį.

Braškes perrinkite, atsargiai nuplaukite šaltu vandeniu ir nudžiovinkite ant popierinio rankšluosčio. Serbentus atskirkite nuo šakelių, perrinkite, nuplaukite ir taip pat nudžiovinkite. Kelias kiekvienos rūšies uogas atidėkite papuošimui. Likusias uogas sumaišykite su antra maskarponės ir varškės mišinio dalimi (be vanilinio cukraus).

Į desertinius indelius sukrėskite po 1 – 2 šaukštus kiekvienos masės ir 30 – 40 min. padėkite į šaldytuvą. Tuomet apibarstykite migdolinių sausainių trupiniais, papuoškite uogomis ir mėtų lapeliais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba

Kepti obuoliai su uogomis ir cinamonu
Lengvai paruošiamas
45 min.

Kepti obuoliai su uogomis ir cinamonu