Ingredientai

citrina 1 vnt.
Kalendra
prieskonių mišinys
Visų mūsų taip mėgstamus šašlykus galima pasigaminti namų sąlygomis. Įdomus receptas ir skanus galutinis rezultatas.

Gaminimo eiga

Šie šašlykai ypatingi tuo, kad yra kepami namuose, o jų skonis prilygsta iškeptiems gamtoje. Visa gudrybė – tinkamai marinuota mėsa bei 3 litrų stiklainis.

Labiausiai tinka šiems šašlykams kiaulienos antrekotas.

Gaminimas:

Mėsą nuplaukite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.

Įberkite druskos, pipirų, šašlykų prieskonių, supilkite citrinos sultis.

Svogūnus supjaustykite griežinėliais, suberkite į mėsą, įpilkite vandens.

Palikite marinuotis 30 minučių.

Šoninę supjaustykite plonomis juostelėmis.

Suverkite ant pagaliukų mėsą, kaitaliodami su šonine ir svogūnais.

Ant stiklainio dugno sudedame likusius svogūnus, į kiekvieną stiklainį sudedame po 4-5 medinius šašlykų iešmelius.

Svarbu! Stiklainio išorė turi būti sausa.

Stiklainius sudedame į šaltą orkaitę (kad stiklainiai nesuskiltų). Įjungiame 180-200 laipsnių orkaitę, kepame 60-80 minučių.

Išjungiame orkaitę, palaukiame 5 minutes.

Atsargiai (jokiu būdu ne staigiai) atidarome orkaitės dureles, kad nuo temperatūrų skirtumo stiklainiai neskiltų.

Štai ir galime pasivaišinti nuostabiai skaniais šašlykais!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Netikėti „Chicken nuggets“ be vištienos
Lengvai paruošiamas
15 min.

Netikėti „Chicken nuggets“ be vištienos

Agrastų ir bananų uogienė
Lengvai paruošiamas
40 min.

Agrastų ir bananų uogienė

Vyšnių uogienė su šokoladu
Lengvai paruošiamas
50 min.

Vyšnių uogienė su šokoladu

Pomidorai savo sultyse
Reikia pasistengti
50 min.

Pomidorai savo sultyse