Ingredientai

vištų kepenėlių 500 g
svogūnų 500 g
morkų 200 g
salierų 200 g
pastarnoko 100 g
balto pusiau saldaus vyno 200 ml
35% riebumo grietinėlės 200 ml
sviesto 150 g
alyvuogių aliejaus
rozmarino
druskos ir pipirų pagal skonį
Kepenėlės yra vienas mėgstamiausių šefo Roko Galvono patiekalų ingredientų. Namuose jis dažnai gamina paštetą ir jį naudodamas ruošia įvairius greitus užkandžius.

Gaminimo eiga

1. Į gerai įkaitintą keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, įdėkite 50 g sviesto ir sudėkite nuplautas, nusausintas ir gerai susmulkintas daržoves.

2. Vištų kepenėles gerai nuplaukite ir aštriu peiliu nupjaustykite plėveles, kurios paprastai paštetui suteikia aitrumo. Nepjaustytas kepenėles sudėkite į keptuvę kartu su daržovėmis, apkepkite ir supylus vyną troškinkite 5-10 min., kol vynas nugaruos.

3. Į keptuvę supilkite grietinėlę, įberkite druskos, pipirų ir palikite troškintis dar 10 minučių. Troškinį atsargiai supilkite į virtuvinį kombainą ir sutrinkite, kad neliktų jokių gumulėlių, o masė būtų kreminės konsistencijos.

4. Paruoštą masę supilkite į indą, kuriame laikysite paštetą. Ištirpinkite likusį sviestą, įberkite truputį smulkinto rozmarino ir užpilkite ant pašteto. Palaukite kol indas atvės, įdėkite jį į šaldytuvą, palikite paštetą nakčiai sustengti, o rytą pradėkite gardžiu skrebučiu su paštetu.

Receptu dalijasi „Lidl”.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai