Naminis vištienos kepenėlių paštetas idealiai tinka sumuštiniams, kaip įdaras įvairiems šventiniams užkandžiams, o taip pat puikiai tinka dietinei mitybai, nes visi produktai verdami. Naminis vištienos kepenėlių paštetas – ir kasdienai, ir šventėms.

Gaminimo eiga

  1. Paštetui reikia 1 kg vištienos kepenėlių, iš kurių pašaliname visus riebalus, plėves, kraujo krešulius.

  2. Kepenėles kelis kartus nuplauname šaltame vandenyje, o stambius gabalėlius perpjauname perpus.

  3. Į puodą su verdančiu vandeniu įberiame druskos ir sudedame kepenėles. Užviriname ir atsargiai pašaliname susidariusias putas.

  4. Svogūnus supjaustome stambiomis juostelėmis arba skiltelėmis, o morkas supjaustome gabaliukais ir viską dedame į puodą su kepenėlėmis.

  5. Puodo turinį užviriname, sumažiname ugnį ir pridengę dangčiu verdame apie 20–25 minutes, kol svogūnai suminkštės ir taps permatomi. Nuimame puodą nuo viryklės ir nupilame visą skystį.

  6. Kol produktai dar karšti, įdedame 100–130 g sviesto ir viską gerai triname smulkintuvu ne mažiau nei 3 minutes, kol masė taps vientisa.

  7. Dedame paštetą į stiklainius, dėžutes ar indelius, uždengiame dangteliu ir laikome šaldytuve.

Patarimai:

Paštetas greitai džiūsta ir tamsėja atvirame ore, todėl galite apipilti bet kokia rūgščiai saldžia vaisių ar uogų želė, ištirpintu sviestu, ančių arba žąsų taukais arba, kol atvės, uždengti popieriniu rankšluosčiu, kuris puikiai sugeria garus ir neleidžia paštetui patamsėti.

Visiškai atvėsusį paštetą uždengiame dangteliu ir dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, o dar geriau – nakčiai. Laikyti paštetą šaldytuve galima ne ilgiau kaip 5 dienas. Šaldiklyje – iki 3 mėnesių.

Receptu dalijasi „Vakarų ekspresas“