Ingredientai

Druska 0.5 šaukštelio
Kmynai 1.5 šaukšto
Grietinė 1 šaukštas
Rozmarinai 1 šaukštelis
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Į pieną supilkite kefyrą ir kaitinkite ant nedidelės ugnies.

Nuolat maišykite ir virkite kelias minutes, kol atsiras pakankamai varškės.

Atsiradusią varškę supilkite į gana retą švarų drobinį maišelį arba porą kartų perlenktą marlę. Užriškite ir pakabinkite, o apačioje padėkite dubenį, kad nuvarvėtų skystis.

Po kelių valandų varškės masė sumaišykite su prieskoniais ir grietine.

Masę vėl sudėkite į drobinį maišelį, standžiai užriškite ir prislėkite. Taip laikykite apie 7 valandas.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Užkandis su tunu
Lengvai paruošiamas
15 min.

Užkandis su tunu

Šprotų užkandis
Lengvai paruošiamas
10 min.

Šprotų užkandis

Cukinijų suktinukai
Lengvai paruošiamas
15 min.

Cukinijų suktinukai

Įdaryti kiaušiniai
Reikia pasistengti
25 min.

Įdaryti kiaušiniai

Vaikystės spurgos
Lengvai paruošiamas
20 min.

Vaikystės spurgos

Troškintas karpis
Lengvai paruošiamas
1 val.

Troškintas karpis

Orkaitėje keptas karpis su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
1 val.

Orkaitėje keptas karpis su daržovėmis