Ingredientai

Pienas 1 l
Kefyras 1 l
Druska 0.5 šaukštelio
Kmynai 1.5 šaukšto
Grietinė 1 šaukštas
Rozmarinai 1 šaukštelis
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Į pieną supilkite kefyrą ir kaitinkite ant nedidelės ugnies.

Nuolat maišykite ir virkite kelias minutes, kol atsiras pakankamai varškės.

Atsiradusią varškę supilkite į gana retą švarų drobinį maišelį arba porą kartų perlenktą marlę. Užriškite ir pakabinkite, o apačioje padėkite dubenį, kad nuvarvėtų skystis.

Po kelių valandų varškės masė sumaišykite su prieskoniais ir grietine.

Masę vėl sudėkite į drobinį maišelį, standžiai užriškite ir prislėkite. Taip laikykite apie 7 valandas.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba