Ingredientai
Pienas
1
l
Kefyras
1
l
Druska
0.5
šaukštelio
Kmynai
1.5
šaukšto
Grietinė
1
šaukštas
Rozmarinai
1
šaukštelis
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
Į pieną supilkite kefyrą ir kaitinkite ant nedidelės ugnies.
Nuolat maišykite ir virkite kelias minutes, kol atsiras pakankamai varškės.
Atsiradusią varškę supilkite į gana retą švarų drobinį maišelį arba porą kartų perlenktą marlę. Užriškite ir pakabinkite, o apačioje padėkite dubenį, kad nuvarvėtų skystis.
Po kelių valandų varškės masė sumaišykite su prieskoniais ir grietine.
Masę vėl sudėkite į drobinį maišelį, standžiai užriškite ir prislėkite. Taip laikykite apie 7 valandas.
Atsiliepimai