Ingredientai

Sausainiai „Gaidelis“ 2 pakeliai
Sviestas 180 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Maskarponės sūris 450 g
Rikotos sūris 200 g
Cukrus 6 šaukštai
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Kepimo milteliai 1 šaukštelis
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

1. Sausainius sutrinkite iki trupinių ir sumaišykite su ištirpintu sviestu.

2. Gauta mase išklokite kepimo formos (nuimamais kraštais) dugną.

3. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 minučių.

4. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus.

5. Trynius išsukite iki baltumo su cukrumi. Baltymus išplakite su trupučiu druskos iki standžių putų.

6. Trynius sumaišykite su maskarpone ir pertrinta rikota.

7. Suberkite kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir labai gerai išsukite.

8. Sumaišykite su baltymais.

9. Masę dėkite ant kiek atvėsusio pagrindo ir dėkite kepti į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 50 minučių.

10. Išimkite ir palikite atvėsti.

11. Patiekite aplietą ištirpintu juodu šokoladu.

Skanaus!
www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Naminis varškės apkepas
Lengvai paruošiamas
45 min.

Naminis varškės apkepas

Morkų pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Morkų pyragas

Klasikinis obuolių pyragas
Lengvai paruošiamas
45 min.

Klasikinis obuolių pyragas