Porcijos: 5
Kai namai pilni gėrybių, pasigaminkite naminio pomidorų padažo. Uždarę į sandarų stiklainį žiemą turėsite naminis pomidorų padažas bus puikus pagardas prie mėsos, makaronų, daržovių pateikalų.

Gaminimo eiga

1. Pirmiausia susmulkinkite svogūną, morką, salierą ir petražoles. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ant vidutinės kaitros, suberkite supjaustytas daržoves ir petražoles, pamaišykite. Sumažinkite kaitrą iki mažos ir uždengus keptuvę dangčiu kepkite 15-20 minučių nuolat pamaišant, iki kol daržovės suminkštės.

2. Tuomet padidinkite kaitrą iki vidutinės, sudėkite smulkintą česnaką ir pakepinkite apie 30 sekundžių. Sudėkite smulkintus pomidorus, baziliką ir pomidorų pastą, pagardinkite druska ir pipirais. Sumažinkite kaitrą iki mažos ir viską troškinkite apie 15 minučių neuždengus dangčiu.

3. Jeigu norisi vientisos padažo konsistencijos, be gabaliukų, sutrinkite jau pagamintą, dar šiltą padažą trintuvėje ir tik tuomet supilkite į stiklainį. Iš šio ingredientų kiekio turėtų išeiti apie 400-500 gramų padažo.

4. Naminis pomidorų padažas – nepamainomas valgant mėsos ar makaronų patiekalus.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai