Ingredientai

Biri varškė 500 g
Druska žiupsnelis
Kepimo milteliai 0.5 šaukštelio
Grietinė 20–30 % rieb. 4 šaukštai
Česnakas 2 skiltelės
Kmynai 2 šaukštai
Porcijos: 4
Alfo Ivanausko receptas.

Gaminimo eiga

1. Į virtuvinį kombainą sudėkite varškę, suberkite druską, kepimo miltelius, įmuškite kiaušinius. Ir viską sutrinkite.

2. Kmynus šiek tiek sugrūskite, taip jie atskleis daugiau skonio.

3. Varškės masę sudėkite į indą atsparų karščiui.

4. Pasidarykite garų vonelę, jos pagalba maišant kaitinkite sūrelio masę. Prieš baigiant kaitinti sudėkite grietinę ir viską maišykite, pakaitinkite kelias minutes. Suberkite kmynus, įtarkuokite česnako, viską išmaišykite.

5. Pakaitinus, dar šiltą masę, sudėkite į indelius ar maišelius, kuriuose laikysite sūrį.

Naminis lydytas sūrelis pagal Alfą
Skanaus!

Alfo patarimai:

  • Vietoj kmynų ir česnako galite rinktis kitus ingredientus. Džiovintus pomidorus, įvairias žoleles, grybus ar mėsos gabaliukus.
  • Jei neturite virtuvinio kombaino, varškę galite sutrinti per sietelį arba su mėsmale.
  • Jei į sūrį dedate papildomų ingredientų, juos reikėtų pakaitinti kartu su sūriu, kad neprasidėtų rūgimo procesas.
  • Tokį sūrį galite laikyti apie savaitę.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai