Ingredientai
negazuoto mineralinio vandens
2.5
ml
druskos
125
g
aitriųjų paprikų
500
g
česnako galvutės
1
vnt.
obuolių acto
150
ml
rudojo cukraus
100
g
Siračos padažas patinka ne tik karščiu alsuojančių patiekalų mėgėjams.
Gaminimo eiga
1. Į didelį indą supilkite vandenį ir druską. Viską maišykite, kol druska vandenyje ištirps. Nesmulkintas paprikas sudėkite į vandenį. Viską uždenkite maistine plėvele ir palikite „pastovėti“ 10 dienų. Tik nepamirškite kasdien atidaryti indo ir pamaišyti paprikų vandenyje.
2. Praėjus 10 dienų, ištraukite aitriąsias paprikas iš vandens, gerai jas nusausinkite ir nuimkite jų stiebelius. Suberkite jas į maisto smulkintuvą drauge su lupto česnako skiltelėmis, actu ir cukrumi. Viską gerai sumalkite. Galite paragauti – jeigu norisi, įdėkite daugiau cukraus arba druskos.
3. Tada belieka padažą sudėti į sterilizuotus stiklainius, sandariai uždaryti ir laikyti šaldytuve nors ir iki 12 mėnesių.
Receptu dalijasi „Maxima”.
Atsiliepimai