Ingredientai
Varškė
300 g
Sviestas
50 g
Cukraus pudra
2 šaukštas
Juodasis šokoladas
100 g
Abrikosų džemas
5 šaukštas
Porcijos: 6
Gaminimo eiga
1. Varškę sutrinkite su minkštu sviestu ir cukraus pudra iki vienalytės masės.
2. Ant medinės lentelės patieskite maistinę plėvelę ir ant jos suformuokite plačią (4-5 cm), plokščią (1-1,5 cm storio) juostą. Uždenkite plėvele ir dėkite 15 minučių į šaldytuvą.
3. Atidenkite plėvelę, užtepkite abrikosų džemo ar kitos mėgstamos uogienės ir sulenkite varškės juostą. Uždengus plėvele kiek suspauskite. Varškės juostą supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
4. Šokoladą ištirpinkite ir kai atvės, apipilkite varškės sūrelius.
5. Dėkite į šaldytuvą. Palaikykite bent valandą.