Ingredientai

Grietinėlė (35 proc. riebumo) 400 ml
Cukrus 400 g
Medus 125 g
Žemės riešutai (skrudinti ir sūdyti) 2 saujos
Porcijos: 20

Gaminimo eiga

Puode sumaišykite visus produktus (išskyrus riešutus), ant nestiprios ugnies pakaitinkite iki užvirimo, maišydami mediniu šaukštu virkite 20 – 25 min.

Masė ims keisti spalvą, sutirštės, pasidarys tąsi.

Patikrinkite masę, įlašinę jos į šaltą vandenį – jei iš karto sukietės, karamelė išvirusi. Jei ne – pavirkite dar 5 min.

Įmaišykite smulkintus sūdytus riešutus.

Supilkite masę į stačiakampę formą, išteptą aliejumi be kvapo.

Kai atvės, 3 – 4 val. įdėkite į šaldytuvą.

Išimkite masę iš formos, supjaustykite kubeliais.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms
Reikia pasistengti
1 val. 40 min.

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

Velykinis liežuvio vyniotinis
Reikia pasistengti
3 val.

Velykinis liežuvio vyniotinis

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla