Ingredientai

Žalieji žirneliai 3 l
Vanduo 1 l
Juodieji pipirai 4 vnt.
Lauro lapai 1 vnt.
Cukrus 3 šaukšteliai
Druska 2 šaukšteliai
Jei gausiai užderėjo žirnelių juos galima šaldyti. Tačiau jei neturite didelės šaldymo kameros, konservuokite.

Gaminimo eiga

Išimkite žirnelius iš anksčių.

Suberkite į paruoštus stiklainius (stiklainius išplaukite su sodos tirpalu, perskalaukite su verdančiu vandeniu ir sudėkite apverstus ant švaraus virtuvinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų).

Puode užvirkite vandenį su druska, kvapiaisiais pipirais, lauro lapu ir cukrumi. Virkite apie 5 minutes.

Išgriebkite pipirus ir lauro lapą.

Verdančiu nuoviru užpilkite žirnelius. Pilkite iki pat stiklainio viršaus ir užsukite steriliu dangteliu.

Apverskite ir pastatykite stiklainius ant dangtelio.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba