Ingredientai

Miltai 500 g
Druska žiupsnelis
Druska pagal skonį
Vanduo 200 ml
Pienas 1 šaukštas
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

1. Mil­tus suberkite į dubenį, sumaišykite su druska. Sutarkuokite šaltą sviestą ir sumaišykite su miltais. Sudėkite grietinę, kiaušinius ir suminkykite tešlą. Padėkite valandai į šaldytuvą.

2. Įda­rui mė­są pagardinkite drus­ka, pi­pi­rais, mal­tais lau­rų la­pe­liais. Suberkite smulkiai supjaustytus svogūnus, supilkite vandenį ir gerai išmaišykite.

3. Tešlą sužnaibykite maždaug vienodais gabaliukais ir iškočiokite juos į blynus. Ant kiekvieno blyno dėkite po šaukštą įdaro ir formuokite kibinus, kraštus gražiai suvyniodami virvele.

4. Pa­ruoš­tus ki­bi­nus dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir aptepkite su šaukštu pieno išplaktu kiaušiniu.

5. Ke­pkite maždaug 30 min. iki 175 laips­nių įkaitintoje orkaitėje.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai