Ingredientai

Pienas 500 ml
Kiaušinių tryniai 3 vnt.
Cukrus 250 g
Miltai 125 g
Druska 0.5 a. š.
Romas 25 ml
Porcijos: 12
Konditeris Ali Gadžijevas pataria, kaip kaneles kepti, kad teisingai apskrustų ir iškepusios kreivai nesukristų bei kokių klaidų nedaryti kepant desertus silikoninėse formelėse.

Gaminimo eiga

1. Prikaistuvyje užvirti pieną kartu su vaniliniu cukrumi. Įdėti sviestą ir maišyti, kol ištirps.

2. Į vieną dubenį įmušti kiaušinį ir sudėti trynius. Kitame gilesniame dubenyje sumaišyti miltus kartu su cukrumi. Po truputį pilti į miltų mišinį kiaušinius ir nuolat maišyti šluotele. Kai tešla sušoka į vieną gabalą ir sunkiai maišosi, po truputį pilti užvirusį pieną ir vėl nuolat maišyti šluotele. Pabaigoje supilti romą ir įberti druskos. Viską gerai išmaišyti iki vientisos masės. Geriausia tešlą užmaišyti iš vakaro ir palikti šaldytuve, kad subręstų.

3. Kanelių formeles ištepti minkštu sviestu ir padėti į šaldiklį 10 minučių. Tada užpildyti jas tešla ne iki pačio viršaus – maždaug du trečdalius kiekvienos formelės.

4. Pirmas 15 minučių kepti iki 220 °C įkaitintoje orkaitėje ant pačios žemiausios lentynos ir nustačius apatinį kaitinimą. Po 15 minučių sumažinti temperatūrą iki 200 °C, nustatyti kaitinimą iš apačios ir viršaus bei kepti 35 minutes.

5. Iškepusias kaneles iš karto išimti iš formelių ir leisti atvėsti.

Kanelės
www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai