Ingredientai

Vištienos filė 1 kg
Druska 5 šaukšteliai
Rudasis cukrus 2 šaukšteliai
Česnakai 3 skiltelės
Raudonieji pipirai 1 šaukštelis
Čiobreliai 0.5 šaukštelio
Raudonėliai 0.5 šaukštelio
Šalavijai 0.5 šaukštelio
Rozmarinai 0.5 šaukštelio
Juodieji malti pipirai žiupsnelis
Degtinė 30 g
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Vištienos filė švariai nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir įtrinkite česnaku.

Sumaišykite visus prieskonius su druska ir cukrumi. Įtrinkite vištienos filė.

Viską darykite dubenėlyje, kad prieskoniai neišsibarstytų.

Užpilkite degtine ir dar kartą gerai įtrinkite su prieskoniais.

Uždenkite ir dėkite į šaldytuvą dviems dienoms (kiekvieną dieną 2-3 kartus vištienos filė apverskite ir vėl įtrinkite degtinės ir prieskonių mišiniu).

Po dviejų dienų filė įvyniokite į marlę ir pakabinkite sausoje, šiltoje patalpoje (dažniausiai tam tinkamiausia virtuvė).

Vytinkite dar 5 paras.

Suvyniokite į kepimo popierių ir laikykite šaldytuve.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms
Reikia pasistengti
1 val. 40 min.

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

Velykinis liežuvio vyniotinis
Reikia pasistengti
3 val.

Velykinis liežuvio vyniotinis

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla