Kiekvienas žuvies valgių mėgėjas žino, kaip greitai
pasūdyti žuvį. Paprastai greitai sūdomos lašišos,
upėtakiai ir sykai. Verta pamėginti ir Atlanto
silkes, sterkus, ešerius arba kuojas – puikaus skonio
žuvis.

Gaminimo eiga

1. Žuvį dėkite ant kepimo popieriaus odele į apačią. Pagardinkite prieskonių mišiniu ir kapotais krapais.

2. Suvyniokite žuvį į popierių ir dėkite į plastikinį maišelį. Stebėkite, kad odelė liktų apačioje. Pakuotę galite prislėgti kokiu nors svoriu, kad į žuvį geriau įsigertų visi skoniai.

3. Patiekdami supjaustykite filė nuo viršaus plonais griežinėliais.

• Konjaku pagardinta sūdyta žuvis

Pagrindinį receptą papildykite 4 šaukštais konjako.

• Žaliosiomis citrinomis pagardinta sūdyta žuvis

Sūdomą žuvį apdenkite plonais žaliųjų citrinų griežinėliais.

• Apelsinais pagardinta sūdyta žuvis

Sūdomą žuvį apdenkite apelsinų griežinėliais.

• Švelniaisiais piruliais pagardinta sūdyta žuvis

Sūdomą žuvį apdenkite grūstuvu sutrintais švelniaisiais piruliais.

• Pipirais ir krapais pagardinta sūdyta žuvis

Sūdomą žuvį apdenkite maltų juodųjų pipirų ir kapotų krapų mišiniu.