Ingredientai
Kiekvienas žuvies valgių mėgėjas žino, kaip greitai
pasūdyti žuvį. Paprastai greitai sūdomos lašišos,
upėtakiai ir sykai. Verta pamėginti ir Atlanto
silkes, sterkus, ešerius arba kuojas – puikaus skonio
žuvis.
Gaminimo eiga
1. Žuvį dėkite ant kepimo popieriaus odele į apačią. Pagardinkite prieskonių mišiniu ir kapotais krapais.
2. Suvyniokite žuvį į popierių ir dėkite į plastikinį maišelį. Stebėkite, kad odelė liktų apačioje. Pakuotę galite prislėgti kokiu nors svoriu, kad į žuvį geriau įsigertų visi skoniai.
3. Patiekdami supjaustykite filė nuo viršaus plonais griežinėliais.
• Konjaku pagardinta sūdyta žuvis
Pagrindinį receptą papildykite 4 šaukštais konjako.
• Žaliosiomis citrinomis pagardinta sūdyta žuvis
Sūdomą žuvį apdenkite plonais žaliųjų citrinų griežinėliais.
• Apelsinais pagardinta sūdyta žuvis
Sūdomą žuvį apdenkite apelsinų griežinėliais.
• Švelniaisiais piruliais pagardinta sūdyta žuvis
Sūdomą žuvį apdenkite grūstuvu sutrintais švelniaisiais piruliais.
• Pipirais ir krapais pagardinta sūdyta žuvis