Gaminimo eiga

1. Į dubenį supilkite miltus, mieles, bei 17-20°C vandenį. Mentelės pagalba viską išmaišykite iki vientisos masės. Vandenį siūloma pilti palaipsniui, stebint tešlos konsistenciją. Aliejumi ištepę rankas, pabaikite minkyti tešlą. Nebijokite, jeigu ji bus lipni. Tuomet tešlą palikite pastovėti 1–1,5 val., kol dubens tūris padvigubės.

2. Paruoštą tešlą, vėl rankas ištepę aliejumi, perdėkite į aliejumi išteptą skardą. Duonos paviršių patepkite alyvuogių aliejumi bei lengvai subadykite pirštais. Suformuotą duoną palikite dar pasikildinti apie valandą.

3. Tuomet pabarstykite druska bei rozmarinais. Paviršiaus dekorui galite naudoti saulėje džiovintus pomidorus, alyvuoges ar net sūrį. Duoną kepkite orkaitėje apie 22–25 minutes 220-230°C temperatūroje kol gražiai apskrus.

Skanaus!

Receptu dalijasi „Mantinga“.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai