Ingredientai

Vištienos filė 500 g
Virtas kumpis 200 g
Krakmolas 2 šaukštai
Kiaušinių baltymai 2 vnt.
Grietinėlė (35 proc. riebumo) 300 ml
Česnakai 1 skiltelė
Druska 0.5 šaukštelio
Pipirai žiupsnelis
Sultinio milteliai 1 šaukštelis
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

Vištieną gana smulkiai supjaustykite.

Nupjaukite kumpio kietą viršutinį sluoksnį („žievelę“) ir smulkiai supjaustykite minkštąją dalį.

Vištieną su kumpiu suberkite į vieną dubenį. Užpilkite grietinėle, sudėkite kiaušinių baltymus ir suberkite pjaustytą česnaką. Viską susmulkinkite iki tyrės su maisto trintuvu.

Suberkite prieskonius, krakmolą ir gerai išmaišykite.

Masę sudėkite ant kepimo folijos. Tvirtai suvyniokite į dešrą, galus suriškite siūlu ir tuo pačiu siūlu apvyniokite visą dešrą, kad išlaikytų formą.

Dešrą dėkite į maistinį kepimo maišelį ir vėl tvirtai apvyniokite ir suriškite siūlu.

Suvyniotą dešrą dėkite į verdantį vandenį ir virkite 40-50 minučių.

Ištraukus leiskite atvėsti ir parai padėkite į šaldytuvą.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Pupelės su daržovėmis
Lengvai paruošiamas
20 min.

Pupelės su daržovėmis

Silkė su moliūgu
Lengvai paruošiamas
20 min.

Silkė su moliūgu

Morkų ir kavos pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Morkų ir kavos pyragas

„Tinginių“ troškinys
Lengvai paruošiamas
45 min.

„Tinginių“ troškinys

Naminis „Napoleonas“
Reikia pasistengti
2 val.

Naminis „Napoleonas“

Sveikesnio trupininio pyrago receptas
Lengvai paruošiamas
1 val.

Sveikesnio trupininio pyrago receptas

Švelni čili sriuba
Lengvai paruošiamas
1 val.

Švelni čili sriuba