Ingredientai

Sausainiai „Gaidelis“ arba „Selga“ 500 g
Kondensuotas pienas 1 indelis
Juodasis šokoladas 200 g
Lazdyno riešutai 50 g
Džiovintos vyšnios 1 sauja
Brendis 2 šaukštai
Porcijos: 12
Šį desertą paruošti visai paprasta ir itin tinka gardžiuotis prie kavos. ĮSPĖJIMAS: jis netnkamas vaikams, nes turi alkoholio.

Gaminimo eiga

Džiovintas vyšnias nuplaukite ir užmerkite brendyje. tai galite atlikti iš vakaro arba bent valanada iki pyrago ruošimo.

Sausainius sutrupinkite rankomis iki nedidelių gbalėlių.

Ištirpinkite šokoladą. Į jį įpilkite du šaukštus brendžio ir išmaišykite.

Šokoladą supilkite į kondensuotą pieną ir gerai išmaišykite.

Trupintus sausainius sumaišykite su riešutais ir brendyje išmirkusiomis vyšniomis. Užpilkite kondensuoto pieno ir šokolado masę ir labai gerai viską išmaišykite.

Suformuokite „dešrelę“ (galite suformuoti ir kitą norimą formą), įvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve porą valandų, kad sustingtų.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai