Ingredientai

Morkos 0.5 kg
Miltai 0.5 kg
Kiaušiniai vnt.
Margarinas 100 g
Cukrus 4 šaukštai
Mielės 20 g
Vanilinis cukrus 2 šaukšteliai
Razinos 1 puodelis
Druska pagal skonį
Pienas 100 ml
Porcijos: 10

Gaminimo eiga

Mieles ištirpinkite šiltame piene ir palikite 15 minučių, kol suputos.

Į smulkiai (bulvių tarka) sutarkuotas morkas suberkite pusę miltų, visą cukrų, druską, pieną su mielėmis. Gerai išmaišykite.

Palikite tešlą valandai šiltai.

Supilkite likusius miltus, ištirpintą margariną, vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinius, suberkite mirkytas razinas.

Gerai išminkykite ir palikite šiltai dar valandą.

Sudėkite tešlą į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą.

Viršų aptepkite išplaktu kiaušiniu.

Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Burnoje tirpstantis morkų pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Burnoje tirpstantis morkų pyragas

Klasikinis obuolių pyragas
Lengvai paruošiamas
45 min.

Klasikinis obuolių pyragas

Atradimas: aguonų ir kondensuoto pieno pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 05 min.

Atradimas: aguonų ir kondensuoto pieno pyragas

Naminis sūrio pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Naminis sūrio pyragas

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms
Reikia pasistengti
1 val. 40 min.

Tobulai skanus morkų tortas Velykoms

Velykoms: netikras zuikis
Reikia pasistengti
1 val. 20 min.

Velykoms: netikras zuikis

Kiaušinių kotletai
Lengvai paruošiamas
40 min.

Kiaušinių kotletai

Velykinis liežuvio vyniotinis
Reikia pasistengti
3 val.

Velykinis liežuvio vyniotinis

Cinamoninės bandelės su varškine tešla
Reikia pasistengti
1 val.

Cinamoninės bandelės su varškine tešla