Ingredientai

Alyvuogių aliejus 2 šaukšteliai
Porai 300 g
Morkos 500 g
Sviestas 1 šaukštas
"Santa Maria" kvapieji pipirai 0.5 šaukštelio
Porcijos: 4

Gaminimo eiga

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros. Taip pat ant vidutinės
ugnies įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejų, sudėkite porus ir pabarstykite pipirais bei druska. Kepkite apie 5–6 min., kol jie suminkštės.

Po to susmulkinkite porus trintuvu, įdėkite apie 50 g sūrio, 2 kiaušinius ir išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.

Į puodą įpilkite 200 ml vandens, sudėkite morkas ir sviestą,
pabarstykite čiobreliais, kvapiaisiais pipirais ir druska. Užvirkite ir troškinkite, kol morkos suminkštės, apie 15–20 min.

Sluoksniuotą tešlą įdėkite į kepimo formą. Ant viršaus supilkite porų mišinį, sudėkite morkas, pabarstykite tarkuotu sūriu ir smulkintais prieskoniais. Kepkite apie 35–40 min., kol tešla paruduos. Prieš patiekdami, truputėlį atvėsinkite.

Santa Maria

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai