Ingredientai

Sviestas 175 g
MALSENA „Self-raising“ miltai 175 g
Cukrus 175 g
Prieskonių mišinys (cinamono, muskato, gvazdikėlių, imbiero) 2 šaukšteliai
Kiaušiniai 2 vnt.
Apelsino žievelė 1 šaukštelis
Apelsinų sultys 1 šaukštas
Morkos 2 vnt.
Graikiniai riešutai 50 g
Philadelphia sūris 200 g
Cukraus pudra 2 šaukštai
Apelsinų sultys 1 šaukštas
Apelsino žievelė 2 šaukšteliai
Porcijos: 6

Gaminimo eiga

1. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių, o keksiukų formą iškloti popieriniais „sijonėliais“.

2. Mažame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, prieskonius.

3. Paimti kelis šaukštus miltų mišinio ir sumaišyti su smulkintais graikiniais riešutais ir tarkuotomis morkomis. Padėti į šalį.

4. Dideliame dubenyje sviestą ir cukrų išsukti iki purios masės. Įmuši kiaušinius, įtarkuoti apelsino žievelę, įpilti sulčių. Viską išplakti.

5. Pridėti miltų mišinį ir tarkuotas morkas bei graikinius riešutus.

6. Tešlą paskirstyti į keksiukų formeles.

7. Kepti 18–20 minučių arba kol įsmeigus medinį pagaliuką į keksiuko centrą, jis liks švarus ir sausas.

8. Kremui visus produktus išsukti.

9. Atvėsusius keksiukus aptepti kremu, papuošti apelsino žievele.

Jei norite, „Self-raising“ miltus galite pakeisti Aukščiausios rūšies kvietiniais miltais MALSENA. Tuomet įdėkite 1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių.

Skanaus!

MALSENA

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

LAZANIJA, kuriai nėra lygių
Reikia pasistengti
1 val. 10 min.

LAZANIJA, kuriai nėra lygių

Itin traškūs vištienos kąsneliai
Lengvai paruošiamas
45 min.

Itin traškūs vištienos kąsneliai

GARDUMĖLIS: itališka pica
Reikia pasistengti
50 min.

GARDUMĖLIS: itališka pica

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže
Lengvai paruošiamas
30 min.

Aromatingas tofu troškinys pomidorų padaže

Naminis sūrio pyragas
Lengvai paruošiamas
1 val. 10 min.

Naminis sūrio pyragas