Šis morengų ir mandarinų pyragas papuoš bet kurį šventinį stalą. Trapus, kvapnus ir dieviškai skanus. Morengų ir mandarinų pyragą gaminkite ir kasdienai, ir šventėms.

Gaminimo eiga

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

  • Šaldytą tešlą iškočiokite pagal pyrago kepimo formą, ir sudėkite taip, kad tešla siektų formos kraštus. Įdėkite atšaldyti 30 minučių. Tešlai atvėsus uždenkite ją kepimo popieriumi, į vidų pripilkite pupelių ir įdėkite kepti į orkaitę 10 minučių. Tada nuimkite pupeles ir popierių ir kepkite dar 8 minutes, kol tešla taps šviesiai auksinės spalvos.

  • Kol kepa tešla, nuo 4 mandarinų nutarkuokite žieveles ir atidėkite. Iš visų turimų mandarinų ir citrinų išspauskite sultis, bendrai jų turėtų gautis apie 600 ml. Jei šiek tiek trūksta – atskieskite vandeniu. Dideliame puode sumaišykite kukurūzų krakmolą ir 75 g cukraus. Pamažu maišydami supilkite apie 100 ml citrusinių vaisių sulčių, kad gautumėte vientisą masę. Tada įpilkite likusias sultis ir sudėkite mandarinų žieveles.

  • Puodą dėkite ant silpnos ugnies ir lėtai kaitinkite, maišydami, kad nesusidarytų gumulėlių, kol mišinys sutirštės. Užvirkite ir kaitinkite dar kelias minutes, nuolat maišydami. Tada nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite sviestą, kol masė taps vientisa. Į ją įmaišykite kiaušinių trynius. Visą šią mandarinų masę supilkite ant iškepusios pyrago tešlos.

  • Paruoškite morengą. Švariame dubenyje išplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų, palaipsniui įplakant likusį cukrų. Užtepkite morengą (jis turėtų būti tirštas ir blizgus) ant mandarinų įdaro, visiškai uždengdami jo paviršių, kad neliktų tarpų tarp tešlos ir viršaus. Šaukštu suformuokite mažas bangeles. Kepkite apie 15 minučių, kol morengo viršus taps auksinis. Patiekite su grietinėle arba ledais.

Receptu dalijasi „Maxima“