Ingredientai

Miltai 2.5 stiklinės
Soda 1 šaukštelis
Actas 0.5 šaukšto
Druska 1 žiupsnelis
Vanilinis cukrus 2 šaukšteliai
Uogos 500 ml
Cukraus pudra 2 šaukštai
Porcijos: 8

Gaminimo eiga

Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukraus pudra, kiaušinio tryniais ir kiaušiniu. Kai gausite vienalytę masę, suberkite miltus, druską, vanilinį cukrų, sudėkite grietinę ir acte užgesintą sodą.

Užmaišykite tešlą ir paskleiskite ją ant kepimo skardos. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20-25 minutes.

Kai pyragas pravės, užtepkite tolygiai grietine ir apibarstykite mėgstamomis šviežiomis uogomis.

Atšaldytus kiaušinių baltymus išplakite su cukraus pudra iki standžių putų. Padenkite pyrago viršų ir dėkite į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę dar 15 minučių.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

La Galette des Rois pyragas
Reikia pasistengti
1 val.

La Galette des Rois pyragas

Panettone pyragas
Lengvai paruošiamas
2 val.

Panettone pyragas

Antienos krūtinėlė su vyšnių salotomis
Lengvai paruošiamas
30 min.

Antienos krūtinėlė su vyšnių salotomis

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene
Lengvai paruošiamas
45 min.

Moliūgų keksiukai su slyvų uogiene

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės
Lengvai paruošiamas
1 val.

BRIAM - graikišku būdu keptos daržovės

Madlenos su mandarinais
Lengvai paruošiamas
1 val.

Madlenos su mandarinais

Artišokų tarta
Reikia pasistengti
1 val.

Artišokų tarta