Šių šašlykų ypatingo skonio paslaptis yra originalus marinatas.

Gaminimo eiga

Tinkamiausia mėsa tailandietiškam šašlykui - sprandinė arba kumpis. Mėsą supjaustykite maždaug 5 mm pločio ir tokio pat storio juostelėmis.

Grūstuvėlėje sutrinkite česnaką, baltuosius pipirus ir kalendros lapelius. Sumaišykite juos su cukrumi ir visų rūšių padažais - žuvies, sojos, austrių. Mėsą užpilkite šiuo marinatu, gerai išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą 3 valandoms arba nakčiai.

Bambukinius iešmelius pamerkite, kad kepant jie nesudegtų.

Išsimarinavusią mėsą verkite ant iešmelių kaip armonikėles. Kepkite grilyje arba orkaitėje grilio režimu, nuolat palaistant kokoso pienu.

Prie šių šašlykų pateikiamas aštrus padažas. Jam džiovintus čili pipirus sutrinkite grūstuvėlėje. Sumaišykite su palmių cukrumi, žuvies padažu, laimo sultimis ir susmulkintais kalendros lapeliais. Gerai išmaišykite. Suberkite smulkintus svogūnus.

Šašlykus patiekite su šiuo padažu ir virtais krakmolingais ryžiais.