Ingredientai
Dietistė Indrė Trusovė primena, kad bene paprasčiausias būdas skaniai panaudoti daržovių derlių – pasigaminti troškinį ar, tarkime, moliūgų sriubą. Pasak jos, tokie patiekalai sušildys vėsiais vakarais, o pagaminti juos užtrunka itin mažai laiko. Moliūgų sriubos neatsisakys net vaikai.
Gaminimo eiga
Nulupkite moliūgą, bulves, morką ir nuplaukite porus bei supjaustykite daržoves nedideliais kubeliais. Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkintą svogūną ir česnaką – kepkite kelias minutes, kol suminkštės ir taps auksinės spalvos.
Į puodą sudėkite moliūgo, bulvių, morkų ir porų gabaliukus, viską švelniai kepkite apie 5 minutes, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Tuomet užpilkite daržoves sultiniu, įberkite druskos, pipirų, užvirkite ir sumažinkite ugnį. Sriubą virkite apie 20–25 minutes, kol daržovės visiškai suminkštės. Joms išvirus, elektriniu trintuvu viską sutrinkite iki vientisos, kreminės konsistencijos.
Supilkite kokosų pieną ir gerai išmaišykite. Jei sriuba per tiršta, galite įpilti dar šiek tiek sultinio ar vandens. Patiekite sriubą šiltą, papuoštą šviežiomis petražolėmis arba čiobreliais.
Skanaus.
Receptu dalijasi „Maxima“.