Rudens sezono karalius – moliūgas, o iš jo pagaminti moliūgų sriubą – itin paprasta. Užtruksite vos pusvalandį ir patiekalas garuos ant stalo. Moliūgų sriuba su lęšiais ne tik sušildys vėsią dieną, bet ir suteiks organizmui reikalingų maistinių medžiagų.

Gaminimo eiga

  • Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite aliejuje iki auksinės spalvos. Moliūgą supjaustykite kubeliais ir suberkite į keptuvę. Pakepinkite apie 5 minutes.

  • Įpilkite sultinio, įberkite lęšius ir virkite apie 20 minučių, kol lęšiai išvirs.

  • Pagardinkite druska ir pipirais, o prieš patiekiant galite sriubą sutrinkite blenderiu, kad būtų kreminė konsistencija.

Skanaus.

Receptu dalijasi „Lidl“.