Ingredientai

Sviestas 1 pakelis
Moliūgų tyrė 2 puodeliai
Cinamonas 0.5 šaukštelio
Kardamonas žiupsnelis
Druska žiupsnelis
Cukrus 1 puodelis
Grietinė 0.5 puodelio
Vanilinis cukrus 1 šaukštelis
Porcijos: 12

Gaminimo eiga

Sausainius sutrupinkite ir sumalkite iki rupių miltų. Moliūgą sutarkuokite bulvine tarka.

Pyrago pagrindui ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su trupiniais.

Gauta mase lygiai padenkite kepimo formos dugną ir šonus (kepimo formą ištieskite kepimo popieriumi - bus lengviau išimti pyragą).

Gerai išplakite grietinę su maskarponės sūriu ir cukrumi.

Suberkite likusius prieskonius ir gerai išmaišykite.

Sudėkite moliūgo tyrę ir išmaišykite. Įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.

Masę supilkite ant paruošto pagrindo.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, sumažinkite iki 150 laipsnių ir kepkite 45 minutes.

Orkaitę išjunkite, bet neatidarykite durelių ir palikite pyragą 2 valandoms atvėsti.

Pyragą ištraukite, uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą mažiausiai 4 valandoms.

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai