Ingredientai

Miltai (speltos pilno grūdo) 250 g
Iškeptas ir sutrintas moliūgas 300 g
Lydytas kokosų aliejus 0.35 puodelio
Agavų/klevų sirupas/cukrus ar kitas saldiklis 150 ml
Pienas (augalinis) 150 ml
Cinamonas 2 a. š.
Sutrinti gvazdikėliai (nebūtina) 0.25 a. š.
Druska žiupsnelis
Slyvų ar kita uogienė
Porcijos: 8
Tinklaraščio „Odė daržovėms“ autorė Eglė dalijasi moliūgų keksiukų su slyvų uogiene receptu.

Gaminimo eiga

1. Grūstuvėje sutriname gvazdikėlius, taip pat įdedame jau sumaltą cinamoną ir muskato riešutą ir juos dar šiek tiek patriname, kad labiau atsiskleistų kvapas.

2. Įkaitiname orkaitę iki 180 C.

3. Imame dubenį ir į jį beriame sausus produktus: miltus, kepimo miltelius, prieskonius (gvazdikėlius, cinamoną, muskatą), druską ir išmaišome.

4. Kitame dubenyje sumaišome skystus produktus: išlydytą kokosų aliejų, saldų sirupą (jei naudojame), vanilės ekstraktą, pieną.

5. Birius produktus supilame į indą su skystais, taip pat sudedame moliūgų tyrę ir viską gerai išmaišome.

6. Į keksiukų formeles išdėliojame keksiukų popierinius indelius, dedame maždaug 3 šaukštus tešlos (3/4 indelio), tuomet šaukštelį uogienės.

7. Kepame 25-30 min. arba kol įbedus medinį pagaliuką, jis liks sausas.

Skanaus!

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai

Kijevo kotletų receptas
Reikia pasistengti
1 val.

Kijevo kotletų receptas

Marokietiškas jautienos troškinys
Lengvai paruošiamas
1 val.

Marokietiškas jautienos troškinys

Sultingas, naminis kebabas
Lengvai paruošiamas
30 min.

Sultingas, naminis kebabas

Sausainiai „Hamantašen“
Reikia pasistengti
1 val.

Sausainiai „Hamantašen“