Minkšti, kvapnūs ir nuostabios oranžinės spalvos šie moliūgų keksiukai. Pagaminti gana nesudėtinga ir ilgai netrunka. Moliūgų keksiukus galite dekoruoti glajumi ir smulkintais pekano riešutais.

Gaminimo eiga

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180C/160C laipsnių temperatūros.

  • Keksiukų kepimo formą išklokite popierinėmis formelėmis.

  • Į didelį dubenį supilkite aliejų, suberkite cukrų, kiaušinius ir vanilę. Suplakite, tada sudėkite tarkuotą moliūgą, sultenes ir apelsino žievelę.

  • Įmaišykite cinamoną, miltus ir sodą (mišinys bus gana drėgnas). Šaukštu sudėkite į formeles. Kepkite 25 min., kol masė taps tvirta, o į keksiuko centrą įkištas smeigtukas liks švarus.

  • Keksiukus atvėsinkite ant grotelių.

  • Norėdami pagaminti glajų, išplakite kreminį sūrį bei cukraus pudrą iki vientisos masės ir užtepkite ant keksiukų viršaus. Galite papuošti skrudintais pekano riešutais.

Receptu dalijasi „Rimi“