Ingredientai
Sviestas
200 g
Grietinės
2 šaukštas
Cukraus
150 g
Vanilinio cukraus
1 šaukštelis
Apelsino žievelė
1 šaukštas
Moliūgai
200 g
Obuolių
4 vnt.
Apelsinų sultys
200 ml
Miltų
300 g
Kepimo milteliai
1 šaukštelis
Cinamono
1 šaukštelis
Džiovintų uogų ir vaisių
1 puodelis
Porcijos: 8
Subtilaus skonio keksas.
Gaminimo eiga
Minkštą kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios baltos masės. Po vieną įmaišyti kiaušinius. Įmaišyti apelsino žievelę ir sultis. Sudėti grietinę ir vėl išsukti.
Obuolių kubelius sumaišyti su cinamonu. Tešlą padalinti į dvi dalis. Į vieną dedam kakavą ir obuolius, į kitą – moliūgus ir džiovintus vaisius ir atsargiai išmaišyti. Atskirai sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską ir įmaišyti į tešlą.
Tešlas paeiliui kaitaliojant sukrėsti į kekso formą, pateptą riebalais ir pabarstytą miltais ir kepti iki 160° C įkaitintoje orkaitėje 45 - 55 minutes. Skanaus!